Emma schrijft en adviseert

Schrijven Schrijven is mijn tweede natuur en loopt als een rode draad door mijn hele leven, privé en beroepsmatig. Naast het voeren van gesprekken en het begeleiden van mensen, is schijven voor mij het leukste wat er is: Ingewikkelde of gevoelige materie terugbrengen tot de essentie en helder verwoorden, aansluitend bij de belevingswereld van de lezer en met oog voor de nuance van de afzender.

Ik ben een allround tekstschrijver met een voorkeur voor onderwerpen op het vlak van organisatiestrategie, verandermanagement, arbeidsvoorwaarden, juridische onderwerpen en interne communicatie. Ik ben zeer ervaren in het schijven van blogs, factsheets, nieuwsberichten en nieuwsbrieven, en heb ook veel ervaring met het produceren van beleidsplannen, corporate stories en (voorgenomen) organisatiebesluiten.

Communicatieadvies Mijn schrijven stel ik graag in dienst van de bredere communicatie van en binnen een organisatie. Ik heb in het bijzonder veel ervaring met advies op het vlak van verandercommunicatie en interne communicatie binnen de overheid. Daarin ben ik gepokt en gemazeld: veranderplannen die alles tot achter de komma beschrijven voordat er ook maar íets in de praktijk gebeurt, hebben geen enkel nut. Het gaat om denken én doen, sámen met management en medewerkers.Vanaf strategie- en conceptontwikkeling op hoofdlijnen tot concrete producten zoals het organiseren van bijeenkomsten, het initiëren van interventies en het faciliteren van de dialoog. Waarbij ik steeds de beleving van betrokkenen monitor en op basis daarvan plannen en acties aanpas. Inspelen op dat wat er werkelijk leeft met daarbij het gewenste doel duidelijk voor ogen, dat is cruciaal.  

Wil je meer weten over mijn portfolio? Klik dan HIER.                                         Nieuwsgierig naar mijn tarieven? Je vind ze HIER.